Til nye foreldre

Hei og velkommen til oss i Ekeberg barnehage!

På denne siden vil vi gi dere en del nyttig informasjon som er viktig å vite før oppstart i barnehagen. 2-3 måneder før oppstart vil dere bli innkalt til et foreldremøte for foreldre med «nye» barn i barnehagen vår. Der vil dere få utdelt en informasjon om barnegruppen, barnehagen og om ulike rutiner vi har. Barnet som begynner i barnehagen vil få et personlig brev fra barnehagen, hvor vi ønsker det velkommen. I brevet vil det stå hvem som er barnets primærkontakt og tidspunkt for tilvenning. Primærkontakt er den voksenpersonen som skal ta seg mest av barnet til å begynne med. Når barnet skal begynne i barnehage, er det viktig at det knytter seg til en voksenperson først. Når barnet blir trygt vil det etter hvert på tilknytning til flere voksne. Dette er spesielt viktig for de minste barna.

Tilvenning:
Hvor mye tilvenning barnet trenger er veldig individuelt og det er dere foreldre som må være med å bestemme lengden på denne tilvenningen. Det mest vanlige er å bruke tre dager.
Den første dagen kommer dere og hilser på og dere vil bli tatt i mot av primærkontakten. Ofte holder det for barnet å være i barnehagen 2-3 timer den dagen. Det er mange nye inntrykk, og det er viktig at barnet får en positiv opplevelse av den første dagen. Dag to kan man være i barnehagen litt lenger, delta på et måltid og kanskje prøve at foreldrene kan gå i fra en liten stund. Den tredje dagen kan vi prøve nesten en full dag og store deler av den uten forelde, men dere må være tilgjengelige og ikke langt unna. Mange foreldre erfarer at det er vanskelig å konsentrere seg om jobben, dersom man har gått fra et gråtende barn i barnehagen. De fleste barn slutter å gråte relativt fort. Det er helt i orden å ringe oss etter en stund for å høre om barnet har roet seg. Med en bekreftelse på det, kan man senke skuldrene og ta fatt på arbeidsdagen. Vi er opptatte av trygghet; både for barn og foreldre.

Barnehagens åpningstid:

Bringing og henting:
Dersom andre enn foreldre skal hente barna, må det gis beskjed til barnehagen.
Barna må bli hentet innen kl. 17.15. Det er fint å beregne god tid til henting slik at vi har tid til å gi litt tilbakemelding på hvordan dagen til barnet har vært.

Mat:
Frokost kl. 08.30 medbrakt
Lunsj ca kl 12.00 varmlunch to til tre dager i uka
Frukt ca kl 15.00
Bursdager feires i barnehagen og vi er opptatt av å lage dagen spesiell for barnet. Vi har krone, flagg, sang m.m. Barnet opplever å være i fokus denne dagen, de får velge lunch, og får med seg krone hjem.

Betaling:
Barnehagen følger bestemmelser om makspris. For tiden er denne satsen kr. 2330,- for full tid.

Klær:
Det er viktig at barn har klær etter vær, innesko og navn på alle klær og sko.
Et fullt skift (Body, truse, sokker, strømpebukse, genser, bukse)
Helt regntøy
Tykk vinterdress
Ulltøy/fleecetøy
Mange foreldre er usikre på hvor mye klær barnet skal ha på seg, og hva slags vinterdress/regntøy som er av god kvalitet. Personalet i barnehagen har lang erfaring med dette, så spør gjerne dem om ting dere lurer på.

Sykdom:
Syke barn skal holdes hjemme til de er symptomfrie.
Det er mye smitte i barnehager og det er viktig at dere ikke sender barn med feber, diare eller andre smittsomme sykdommer i barnehagen.
Dersom barnet blir sykt i barnehagen ringer vi til foreldrene slik at de kan hente barnet.